Home Streličarstvo

Streličarstvo

Streličarski klub Glina

Streličarski klub Glina osnovan je 16.09.2011. godine na inicijativu streličara iz Gline koji su nastupali za Streličarski klub Sisak i postizali zapažene rezultate, ali ne za svoj grad. Tako je na inicijativu Damira Kuzmića i Roberta Potrkača uz potporu Denisa Zibara, Silvije Zibar, Franje Roma i Brankice Potrkač na osnivačkoj skupštini donesena odluka o osnivanju Streličarskog kluba Glina.

Na toj skupštini izabrano je rukovodstvo kluba. Za predsjednika je izabran Robert Potrkač, za potpredsjednika Damir Kuzmić, za tajnika Denis Zibar, a za blagajnika Silvija Zibar.

Već 2012. godine dvoje naših streličara (Vanja i Nino Potrkač) nastupilo je za reprezentaciju Hrvatske na Europskom juniorskom kupu koji se održao u Poreču. Nino Potrkač ostvario je 33. mjesto u kategoriji olimpijski luk kadeti, dok je Vanja Potrkač osvojila 9. mjesto u kategoriji složeni luk kadetkinje. Ekipa složenog luka kadetkinje, u sastavu Maja Orlić, Tamara Brlek i Vanja Potrkač, ostvarila je prvo mjesto s novim Europskim rekordom koji je i dan danas važeći.

Займ на карту онлайн без отказа.

Iste godine u istom sastavu postaju i europske prvakinje na Europskom juniorskom kupu u Kopenhagenu ( Danska ).

  1. godine tri su naša streličara od strane Hrvatskog Olimpijskog Odbora (HOO) proglašena vrhunskim sportašima 3. kategorije – Nino, Vanja i Robert Potrkač.

Iste godine na državnom prvenstvu u streličarstvu za djecu do 14 godina, naša ekipa u kategoriji olimpijski luk dječaci do 14 godina, u sastavu Luka Kuzmić, Hrvoje Rom i Josip Rom, postaju uvjerljivi prvaci države.

Narednih godina, uz mnoštvo naslova državnih prvaka te nastupanja na europskim i svjetskim natjecanjima kao članovi Hrvatske reprezentacije u 3D I FIELD natjecanjima, postavili smo i nekoliko Hrvatskih rekorda.

  1. godine za uspjehe koje smo napravili, na proglašenju najboljih sportaša grada Gline, Ante i Luka Kuzmić te Nino Potrkač proglašeni su najboljom sportskom ekipom u gradu Glini zbog ekipnog naslova prvaka države na FIELD državnom natjecanju u Sisku, a Robert Potrkač ponio je naslov najboljeg veterana, sportaša grada.
  2. godine naš streličar Nino Potrkač nastupio je kao član HR reprezentacije na Europskom juniorskom kupu u Poreču i ostvario 33. mjesto, dok su naši članovi Marina i Robert Potrkač bili vrijedni članovi organizacije tog natjecanja.

Iste godine, naša streličarka Marina Potrkač uspješno je završila seminar i ispit za nacionalnog streličarskog sudca. Od tada je sudila na dvadesetak nacionalnih turnira te na Europskim juniorskim kupovima u Poreču 2017. i Roveretu (Italija) 2018. Ove godine polagat će ispit za kontinentalnog sudca u Wiesbadenu (Njemačka) te bi je uskoro mogli vidjeti na najvećim svjetskim natjecanjima pa i na olimpijskim igrama u ulozi sudca.

Streličarski klub Glina proteklih je nekoliko godina organizirao prezentaciju streličarstva u sklopu programa Dana grada Gline kako bi ovaj sport približili svojim sugrađanima.

U organizaciji SK Gline 19.08 2018.g Održano je državno prvenstvo u streličarstvu FITA WA 720 u Glini , koje je po mišljenju streličara i statistici bilo najbrojnije prenstvo u Hrvatskoj ikad i na najvišem nivou do sad.

 

STRELIČARSKI KLUB

e-mail: skglina@gmail.com

Odgovorna osoba – Predsjednik Robert Potrkač
Tajnik: Denis Zibar