Rijeka Run 2019 (Homo si teć)-novi veliki uspjesi AK Glina
Iz tjedna u tjedan članovi AK Glina brinu se da ne nedostaje velikih sportskih uspjeha.Tako je bilo i protekle nedjelje u Rijeci na manifestaciji ”Homo si teć”,najmasovnijem cestovnom trkačkom događaju godine.
Nastupilo se na čak tri različite utrke:Erste 5 km,polumaratonu i maratonu.
Najbolji razultat postigao je Goran Bakšić pobijedivši u ukupnom poretku na utrci Erste petice vremenom 15:18.Samo jedna sekunda nedostajala je da Renato Kirin osigura dvostruku pobjedu Glinjana u Rijeci,ali na kraju je ipak zauzeo 3.mjesto vremenom 17:37 iza drugoplasiranog Miloša Maksimovića iz Srbije (17:36).Ujedno je to za dečke i drugo uzastopno postolje u zadnjih desetak dana pri čemu osobito ističemo Renata jer iz tjedna u tjedan brzo pomiče svoje granice.
Na polumaratonu su uspješno nastupili Marija Matković,Josipa Bakšić,Josipa Berek,Milorad Romčević,Marijan Kirin, a maraton na teškoj stazi su istrčali Vlado Plemenčić i Goran Bakšić čime su ubilježeni novi bodovi u 1.ligi cestovnog trčanja (HUVA) pod patronatom HAS-a.
Sada slijedi kratka pauza nastupa dok se slijedeći nastupi očekuju krajem travnja u Petrinji te u svibnju (Krašić,Banja Luka,Slavonski Brod,Zagreb.Jastrebarsko,Sisak).