Cestovne utrke Glina 2022 (1.5km i 5km)
Najavljujemo na stranicama ZŠUGG veliki sportski događaj u Glini povodom 20 godina postojanja AK Glina i povodom Dana Grada Gline.
Nakon višegodišnje stanke u Glini će se ponovno održati cestovne utrke, a ovaj put staze idu kroz grad Glinu.
Obje utrke su certificirane i pripadaju kategoriji Certified road events World Athleticsa.
Raspis same utrke objavljen je na https://www.utrka.com/utrke/glina5k/2022/info/ i na stranicama Hrvatskog atletskog saveza https://www.has.hr/index.php/natjecanja/sljedeca-natjecanja.
Na navedenim stranicama mogu se naći detalji o samim utrkama, a ovdje ćemo samo navesti da će se održati dječje utrke, utrka na 1.5km i utrka na 5km.
Očekuje se nastup 300 natjecatelja/ica na svim utrkama, a radi se o izuzetnom sportskom događaju za pojmove cestovnih utrka jer su osigurani suci i certificirane staze te se u Glini samim tim mogu postavljati i državni rekordi, a natjecanje će nadzirati i delegat HAS-a.
Nastup mogih državnih reprezentativaca jamči sjajne utrke, a nama kao organizatorima želimo lijepo vrijeme i da sportski događaj protekne u lijepom ozračju uz dobre izvedbe trkača.
Dragi sugrađani i sugrađanke, želimo Vam da uživate  u lijepim utrkama i molimo za malo strpljivosti zbog ograničavanja prometa u našem gradu za potrebe utrke.